Реклама

четвъртък, 21 април 2016 г.

Избор на женски бижута


За дамите купуването на бижута не е много лесна задача. Това е така, защото на пазара има много и най-различни видове бижута. Има бижута, които могат да Ви очароват с техния дизайн. Но дали те ще са подходящи за вас? За да изберете перфектните за Вас бижута, трябва да се съобразите с няколко фактора:

  • Размерът на бижуто – за да изберете правилния размер на бижутата- колиета или обеци трябва да обърнете внимание на пръстите, китките и врата си. Ако са тънки тогава трябва да изберете по-малък размер бижута  и обратното, колкото по-дебели са, толкова по-дълги трябва да са бижутата.
  • Металът на бижутата – за да изберете правилния метал на бижутата е добре да се съобразите от какъв метал са останалите накити, които притежавате. Добре е повечето бижута, които имате да са изработени от един и същи метал или поне да са в един и същи цвят, за да може по-лесно да ги съчетавате.
  • Цветът на камъните – добре е да избирате бижута с камъни във Вашия любим цвят. Също така е добре да се съобразите и с цветовете на дрехите, които притежавате за да може да ги съчетавате по-лесно.
  • Формата на лицето – от това зависи дали дадени обеци биха Ви отивали. Затова задължително трябва много добре да съобразите бижутата, които избирате с Вашата форма на лицето.
  • Зодията- ако сте суеверни може да изберете бижутата и според вашата зодия. Има скъпоценни камъни, които отговарят на зодиакалния знак на всеки човек.
  • Формата на тялото – когато купувате колиета трябва да се съобразите и с формата на тялото си.  Малките и нежни бижута биха придали допълнителна големина и височина на тялото Ви, а големите бижута биха направили то да изглежда по-слабо и по-малко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар