Реклама

вторник, 23 септември 2014 г.

Как да почистим бижута с кристали Сваровски?

Ако носите бижута с кристали Сваровски всеки ден, те ще започнат малко по малко да губят блясъка си. Кристалите Сваровски са най-предпочитани за различни видове бижута. Освен, че са много евтини, тези камъни хващат окото заради блясъка си. Ако ги носите в продължение на голям период от време, едва ли ще ви доскучае. Носенето на бляскавите камъни са прости и евтини решения, които  ще ви направят горд притежател на красиви бижута. За да ги почиствате трябва имате обикновени мокри бебешки кърпички, напоени със ароматизиран спирт.
Красотата на един кристал увяхва в течение на времето. За съжаление ежедневните дейности, които жените полагат, за да се грижат за себе си, допринася за износването на кристалите. Това включва лак за коса, лосиони,  гримове, а също така и кремове и масла за кожата.  Всички тези неща  правят кристалите Сваровски не толкова бляскави. Всъщност блясъкът е този, който прави камъните толкова уникални.
Най-добрия начин за почистване винаги ще си останат бебешките кърпички. Ще останете изумени колко бързо и лесно можете да възстановите блясъка на кристалите  с помощта на мокрите кърпички. Единственото, което трябва да направите е да вземете кърпичка и да започнете да почиствате своите изкуствени камъни. След като сте готови с тази стъпка, можете да ги подсушите с чиста памучна кърпа. Вече са готови за употреба.  Друг лесен начин за поддържане блясъка на вашите кристали Сваровски е да направите един разтвор от вода и сапун. След като ги извадите, трябва да ги изплакнете и подсушите.
Рецепта за разтвор за почистване на кристали Сваровски

Сложете в пластмасов контейнер, който има капак 3-4 чаша вода, една супена лъжица спирт, лъжица и половина препарат за съдове. След което затворете капака и разклатете добре до получаване на хомогенна смес. Поставете бижутата си в разтвора, сложете капака.  Бижутата трябва да престоят в този разтвор не повече от 2 минути. Докато вашите кристали се накисват завъртете контейнера за 30 секунди и след това го оставете за оставащите минути. След като извадите кристални бижута измийте с топла вода, за да премахнете сапуна и ги подсушете с чиста памучна кърпа.  
Бижутата ще изглеждат така,  като че ли са купени току що. Това е един лесен начин, с който няма да драскате кристалите  и ще бъдете винаги жената с най- красиви бижута. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар