Реклама

петък, 22 март 2013 г.

Историята на Годежните Пръстени

Подаряван на годежен пръстен


Подаряването на годежен пръстен в наше време е един завладяващ и романтичен начин да се покажат чувствата към любимата, въпреки че първоначалните причини са биле от чисто прагматичен характер. Годежните пръстени имат интересна история още от древността. Тогава са се давали на бъдещата годеница обикновени халки направени от коноп или тръстика, които са символизирали идеята по-скоро за бъдеща собственост, отколкото в името на любовта. Впрочем, всички видове бижута могат да се носят за да покажат някаква обвързаност и романтика между нас.

Древните римляни са използвали халки от желязо, мед, сребро дори и злато при по-богатите семейства. Тези пръстени могат да бъдат постоянно носени, напомняйки за анаганжимента поет от двете страни на двойката.

И така продължаваме с историята. Годината е 1215, когато папа Инокентий III, въвежда задължетелен период за изчакване между обещанието двойката да сключи брак и самата брачна церемония.

Мария Бургундска


През 1477 година, херцог Максимилиан Хамбург прави предложение за брак на на Мария Бугундска, като й подарява годежен пръстен с диаманти.

Така предложението за брак, съпътствано с годежен пръстен се утвърждава, като традиция за поколения напред.


Годежен пръстен със Сваровски кристали

Днес бижутериите предлагат голямо разнообразие от годежни пръстени за двойки, които желаят да се сгодят и да прекарат остатъка от живота си заедно. Не е задължително пръстена да е с диаманти или скъпоцени камъни. Има зашеметяващи пръстени с кристали Сваровски или CZ Циркони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар